Rólunk

A komáromi Idősek Otthona már 25 éve lát el pótolhatatlan feladatot az idősek gondozásában a városban. Ez idő alatt keresett és ismert szociális szolgáltatóvá vált nem csak a város lakosai körében, de a közelebbi és a távolabbi régióban is. A létesítmény a város történelmi központjában található és lakói számára a nyugalom és a csend szigetét kínálja. Az épület udvarában park van számos nagy koronájú fával és díszbokrokkal, a lugasok és a padok menedéket nyújtanak a nyári forróság elől, de a családdal és a barátokkal is kellemes időt tölthetnek itt. A létesítmény része egy ügyes építészeti megoldásnak köszönhetően a valamikori zsinagóga, melynek földszintjén ma az étkező, az emeleten egy tágas, teljesen felszerelt közösségi helyiség és könyvtár található.

Az otthon teljes, minőségi, szociális, egészségügyi, kulturális és lelki gondoskodást kínál ügyfelei számára. A gondoskodás mértéke szerint három osztályon fogadja az ügyfeleket, a létesítmény 146 személy befogadására képes. A szobák egy- és kétágyasak, ám lehetőség van teljesen különálló garzon vagy egyszobás lakásban is lakni. A szobákhoz erkély, balkon és saját fürdőszoba tartozik. Minden szobában speciális, állítható ágy, bútor van és az ápoló személyzet hívására szolgáló berendezés is.

A szociális szolgáltatások kedvezményezetteiről képzett szakemberek gondoskodnak – a szociális, az ápolási és gondozói területen az ügyfelek egyedi igényei alapján, mint a szociális rehabilitáció, fizioterápia, de akár ünnepi összejövetelek és ünnepségek, sportversenyek, aktuális egészségügyi és társadalmi kérdéseket érintő beszélgetések szervezése, melyek gazdagítják és minőségibbé teszik az idős emberek mindennapi életét.